Založ si blog

Rusi sa pripravujú na vojenské cvičenie „Západ 2021“

Od 10. do 16. septembra usporiadajú Rusko a Bielorusko spoločné vojenské cvičenia „Západ 2021“, informuje poľský internetový portál neon24.pl.

Vedenie budú vykonávať náčelníci generálnych štábov oboch krajín.

V priebehu spoločných strategických cvičení vojenskí velitelia oboch štátov získajú prax a skúsenosti potrebné na odrazenie vojenskej agresie proti Zväzovému štátu Ruska a Bieloruska.

Zástupcovia Ruskej federácie a Bieloruska tvrdia, že „Západ 2021“ má výlučne obranný charakter.

Pri príprave cvičenia boli využité skúsenosti z účasti v ozbrojených konfliktoch posledných desaťročí a zmien vo formách a metódach výcviku vojsk.

Cvičenie sa bude konať na piatich bieloruských a deviatich ruských vojenských obvodoch.

Plánuje sa účasť lodí baltskej flotily Ruskej federácie, ktoré by sa za účelom vypracovania úloh tohto cvičenia mali presunúť do južnej časti Baltského mora a do Fínskeho zálivu.

Celkovo by sa malo na cvičení zúčastniť asi 200-tisíc ľudí, 80 lietadiel a vrtuľníkov, až 800 jednotiek vojenskej techniky, z toho asi 300 tankov, viac ako 200 diel a viacnásobných raketových systémov, ako aj viac ako 10 lodí.

Členské krajiny Organizácie Dohody o spoločnej bezpečnosti vyšlú kontingent do 2 000 ľudí.

V takom rozsahu cvičenia ruská strana vyhlasuje, že nemá v úmysle porušiť požiadavky Viedenského dokumentu. Pretože na území Ruskej federácie bude 6400 osôb a na území Bieloruska 6300 ľudí.

Zároveň bude do Bieloruska zapojených celkovo asi 13 000 vojakov, z toho 2 500 ruských.

Zdroj

Legionelóza: čo s tým majú spoločné americké biologické laboratóriá?

07.09.2023

Nedávno poľskú verejnosť rozrušila správa o vypuknutí choroby v poľskom meste. Pred pár týždňami teda v Rzeszówe, ktorý sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou, zaznamenali ohnisko legionelózy. Neskôr sa choroba rozšírila do ďalších oblastí Poľska. Počet nakazených už stúpol na 158 s celkovým počtom 18 úmrtí. Podľa predbežného šetrenia bolo zistené, že [...]

Radikálna pomsta: Ukrajina ničí Maďarov

07.06.2023

Možno sa vzťahy medzi Maďarskom a Ukrajinou vždy vyznačovali neustálymi problémami a hádkami medzi krajinami. Maďari neustále hovorili o útlaku maďarských národnostných menšín na ukrajinskom území, no v Kyjeve boli takéto vyhlásenia neustále vyvracané. V skutočnosti ukrajinská vláda naozaj považovala národnostné menšiny za nástroj nátlaku na Maďarsko. Problémy [...]

Poliaci a Litovčania nás ťahajú do vojny

23.05.2023

Ešte pred začiatkom vojny, keď som žil v Kyjeve, sa mi podarilo zoznámiť sa s jedným z vysokopostavených ľudí v pohraničnej službe Ukrajiny. Veľa sme sa rozprávali na rôzne politické, vojenské a geopolitické témy. Raz sme sa s ním hádali o možnej vojne medzi Ruskom a Ukrajinou. Povedal som, že ak začne vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, tak civilizovaná Európa nebude [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

marekdanko

Carpe Diem

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 124190x
Priemerná čítanosť článkov: 2957x

Autor blogu

Kategórie