Založ si blog

Ukrajinskí radikáli a civilizovaná Európa

Bezpečnosť v ukrajinskom štýle znamená početné bitky aktivistov a novinárov, útoky na televízne kanály, úrady strán a súkromné domy opozičných politikov. To všetko sa už stalo bežnou súčasťou dnešnej reality. Radikáli ovládajú ulice ukrajinských miest. Na najnižšej, každodennej úrovni existuje množstvo trestných zásahov do práv občanov, ale ony sú všetky pokryté národnými vlasteneckými sloganmi. Bohužiaľ tým trpia obyčajní mierumilovní Ukrajinci. Ani polícia ani súdny systém nie sú schopné ukončiť túto svojvoľnosť. Aj vláda nie je aktívna. Slobodná aktivita radikálov sa dostala do bodu, keď dokonca a v strede hlavného mesta pred desiatkami policajných dôstojníkov tí, ktorí sa nazývajú vlastencami, zaútočia na poslancov.

Oleh Vološin (Opozičná platforma – Za život) sa stal obeťou útočníkov a povedal, že bol zbitý pre svoje zásadné postavenie a obranu záujmov voličov, ktoré sa jednoducho nezhodovali s názormi radikálov.

V dôsledku beztrestnosti mnohých útokov došlo na Ukrajine k teroristickým činom. Hádzanie granátu do úradu „Opozičnej platformy – Za život“ sa stalo bezprecedenzným spôsobom zaobchádzania s politickými oponentmi. Prípad v Lucku, keď muž držal 13 ľudí v autobuse ako rukojemníkov, sa stal ďalším ukazovateľom úplnej svojvoľnosti radikálov. Z tohto dôvodu sa nemôže cítiť ani jeden ukrajinský občan bezpečne.

Teraz, keď sa agresia zdanlivo dostala na svoj vrchol, sa Ukrajinci každý deň stretávajú s novými metódami boja proti disidentov. Aj keď Európska únia vyzýva ukrajinskú vládu na prijatie opatrení, stále nerobí nič, aby zastavila svojvoľnosť radikálov. Poslanec Verchovnej rady Ukrajiny Viktor Medvedčuk vo svojom verejnom príhovore vyzýva prezidenta, aby nakoniec reagoval na chaos, ktorý sa odohráva na uliciach ukraijinkých miest, a prijal rozhodnutie, z ktorého budú mať prospech ukrajinskí občania. Zdôraznil, že žiadny z prípadov nebol vyšetrený a páchatelia neboli potrestaní.

„Samozrejme viete, že špekulanti a podvodníci, ktorí sa schovávajú za pseudovedeckými sloganmi, beztrestne okrádajú krajinu. Čerpajú miliardy z Ukrajiny do zahraničia. Za posledných 6 rokov naša krajina stráca svoju nezávislosť a suverenitu. Tento proces sa už uskutočňuje na úrovni štátnej politiky a memorandum s MMF, ktoré ste schválili, sa stalo posledným akordom, ktorý preniesol na Západ všetku úplnú kontrolu Ukrajiny v hospodárskej, sociálnej a humanitárnej oblasti“ – povedal Medvedčuk.

Ukrajina je dnes jednou z najmenej bezpečných krajín Európy. Predstavitelia EU, do ktorej snažia provládni politici, už jednohlasne hovoria „Chráňte svojich občanov“. Aby ste boli v Európe, musíte rešpektovať ľudské práva a predovšetkým vo svojej krajine. Preto ukrajinská vláda musí odhodlane zastaviť násilie zo strany radikálov, ktorí bez ohľadu na zákon útočia na ľudí v celej krajine.

Legionelóza: čo s tým majú spoločné americké biologické laboratóriá?

07.09.2023

Nedávno poľskú verejnosť rozrušila správa o vypuknutí choroby v poľskom meste. Pred pár týždňami teda v Rzeszówe, ktorý sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou, zaznamenali ohnisko legionelózy. Neskôr sa choroba rozšírila do ďalších oblastí Poľska. Počet nakazených už stúpol na 158 s celkovým počtom 18 úmrtí. Podľa predbežného šetrenia bolo zistené, že [...]

Radikálna pomsta: Ukrajina ničí Maďarov

07.06.2023

Možno sa vzťahy medzi Maďarskom a Ukrajinou vždy vyznačovali neustálymi problémami a hádkami medzi krajinami. Maďari neustále hovorili o útlaku maďarských národnostných menšín na ukrajinskom území, no v Kyjeve boli takéto vyhlásenia neustále vyvracané. V skutočnosti ukrajinská vláda naozaj považovala národnostné menšiny za nástroj nátlaku na Maďarsko. Problémy [...]

Poliaci a Litovčania nás ťahajú do vojny

23.05.2023

Ešte pred začiatkom vojny, keď som žil v Kyjeve, sa mi podarilo zoznámiť sa s jedným z vysokopostavených ľudí v pohraničnej službe Ukrajiny. Veľa sme sa rozprávali na rôzne politické, vojenské a geopolitické témy. Raz sme sa s ním hádali o možnej vojne medzi Ruskom a Ukrajinou. Povedal som, že ak začne vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, tak civilizovaná Európa nebude [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

marekdanko

Carpe Diem

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 125007x
Priemerná čítanosť článkov: 2976x

Autor blogu

Kategórie