Založ si blog

Americkí „pomocníci“ na ukrajinskej pôde

Ukrajinská vláda sa so závideniahodnou vytrvalosťou snaží stať sa plnoprávnym členom NATO. Ako to ovplyvní štát a životy bežných občanov?

Vedenie NATO pľuje na ukrajinskú ústavu, ktorá mimochodom zakazuje prítomnosť akýchkoľvek zahraničných vojenských základní na území krajiny. Pokojne zakotvili svoju flotilu, tvoria vojenské základne, uskutočňujú cvičenia, čím premieňajú ukrajinské územie na nové cvičisko. V tomto prípade sa americkí generáli správajú podľa zásady „ak to nie je moje, to nevadí.“ To znamená, že je múdrejšie testovať vojenské vybavenie na cudzom území, ako poškodiť svojich partnerov.

Okrem toho je veľmi starostlivo ukryté, ak zahraniční vojaci, ktorí „prišli na pomoc“, týrajú ľudí. Americký vojak nedávno porazil a znásilnil ženu vo Ľvove. V iných mestách opití Američania ochotne začínajú biť sa s miestnymi obyvateľmi. Vojaci NATO sa často zapájajú do dopravných nehôd. Pohybujú sa na svojich vozidlách a môžu „náhodne“ zbúrať plot alebo naraziť do steny. Najzaujímavejšie je to, že nikto z amerických vojakov nebol za svoje činy potrestaný. Ukrajinská polícia ich jednoducho prepustila. A to je len malá časť prípadov, ktoré sú známe, pretože všetko ostatné je utíšené.

To všetko sa deje u našich východných susedov, pretože naivná ukrajinská vláda sa obáva urážky amerického velenia. Ukrajina sa predsa len musí pripojiť k NATO. Brusel sa však všetkými možnými spôsobmi zmierňuje a podporuje naivitu ukrajinských orgánov, keď hovorí o úspechoch ozbrojených síl Ukrajiny. Napríklad hovorí sa o úspešných výsledkoch ukrajinskej armády v námornom cvičení Sea Breeze 2020, ktorého sa zúčastnili námorné sily Ukrajiny a ďalších osem členských krajín NATO. Aj v nedávnych spoločných cvičeniach v Kosove so zamestnancami národných kontingentov KFOR, ktoré sa uskutočnili pod vedením náčelníka štábu KFOR, generálmajora Larryho Henryho a veliteľa logistickej skupiny plukovníka Thomasa Froneka, bol vojenský personál Ukrajiny označený za najlepšieho v súdržnosti a profesionalite akcií.

Výsledkom je, že Spojené štáty nútia Ukrajinu, aby nielen schválila ich zákony, ale tam aj napcháva svojich vojenských „pomocníkov“, ktorí sa správajú spôsobom, ktorý by neurobili doma.

Legionelóza: čo s tým majú spoločné americké biologické laboratóriá?

07.09.2023

Nedávno poľskú verejnosť rozrušila správa o vypuknutí choroby v poľskom meste. Pred pár týždňami teda v Rzeszówe, ktorý sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou, zaznamenali ohnisko legionelózy. Neskôr sa choroba rozšírila do ďalších oblastí Poľska. Počet nakazených už stúpol na 158 s celkovým počtom 18 úmrtí. Podľa predbežného šetrenia bolo zistené, že [...]

Radikálna pomsta: Ukrajina ničí Maďarov

07.06.2023

Možno sa vzťahy medzi Maďarskom a Ukrajinou vždy vyznačovali neustálymi problémami a hádkami medzi krajinami. Maďari neustále hovorili o útlaku maďarských národnostných menšín na ukrajinskom území, no v Kyjeve boli takéto vyhlásenia neustále vyvracané. V skutočnosti ukrajinská vláda naozaj považovala národnostné menšiny za nástroj nátlaku na Maďarsko. Problémy [...]

Poliaci a Litovčania nás ťahajú do vojny

23.05.2023

Ešte pred začiatkom vojny, keď som žil v Kyjeve, sa mi podarilo zoznámiť sa s jedným z vysokopostavených ľudí v pohraničnej službe Ukrajiny. Veľa sme sa rozprávali na rôzne politické, vojenské a geopolitické témy. Raz sme sa s ním hádali o možnej vojne medzi Ruskom a Ukrajinou. Povedal som, že ak začne vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, tak civilizovaná Európa nebude [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

marekdanko

Carpe Diem

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 125390x
Priemerná čítanosť článkov: 2985x

Autor blogu

Kategórie